Poleret betongulv

Polerede betongulve

Karakteriseres ved et tidløst og moderne design.

Et poleret betongulv er anvendeligt inden for alle tænkelige områder, så det er kun fantasien der sætter grænsen for, hvor polerede betongulve kan anvendes. Nedenstående punkter giver eksempler på områder, hvor polerede betongulve oftest bliver anvendt:

  • Butiksarealer
  • Kontormiljøer
  • Stadionfoyer
  • Lagerbygninger
  • Skoler
  • Højere læreanstalter
  • Køkkenalrum, badeværelser, stuer, mellemgange, garderober
  • Garager
  • Osv.

Polerede betongulve er blevet meget populære da de har en meget høj slidstyrke og er stort set vedligeholdelsesfrit, naturligvis med forbehold for hvilket produkt betongulvet er blevet behandlet med.

Opbygningen af et poleret betongulv og dettes udseende bestemmes af, hvilke segmenter man sliber og behandler gulvet med. Segmenterne varierer i styrke og giver forskelligt udseende. Endvidere er betongulvets egen opbygning og struktur af sten i betonen en faktor der i sagens natur også har stor indflydelse på et poleret betongulvs udseende. Koncentrationen af sten på gulvets areal kan variere således at man i enkelte tilfælde kan få stenredder. Men da betongulve er et naturprodukt og man derfor ved valg af betongulve har accepteret et tilfældigt betonlook er det en del af betongulvets patina.

Poleringen af betongulvet kan udføres med forskellige systemer og produkter med hver deres ønskede resultat. Ønsker man et diffusions åbent betongulv der kan optage fugt men samtidig også er i stand til at afgive fugten igen, er der mulighed for valg af produkter hertil. Er ønsket i stedet en mætning af betonoverfladen er der forskellige voksprodukter der giver betongulvet en beskyttende hinde. Den samme effekt kan opnået med diverse lakker. Og er der behov for at gøre betongulvet stærkere i overfladen og længere nede i selve betongulvet er der også produkter til dette formål.

Bronée Gulv & Design ApS har udført over 25.000 m² polerede betongulve, som eksempel kan nævnes Syddansk Universitet i Kolding 11.000 m² og Syddansk Universitet Teknisk Fakultet i Odense 5.600 m² der indgår som gode referencer. Vi henviser til vores referencer på hjemmesiden.

Polerede betongulve forveksles ofte med New Yorker gulve der også er oppe i tiden. Et New Yorker gulv er bygget op med en flydespartel der tilsættes farve efter eget valg. Denne form for gulve kan også tilbydes. Vi henviser til vores reference Aarhus Tech.